הצג הסתר
אודותינו
דלג על אודותינו

6.חיים חדשים בים המוות- לחץ כאן

 

 

                                               חיים חדשים בים המוות

 

"ביאנקיני" היא מסעדה, אולם אירועים ואתר קמפינג ותיירות ייחודי בחוף הצפוני של ים המלח 

  

בשנת 2001, בעיצומה של האינתיפדה, הונח מטען חבלה רב עוצמה ב"ביאנקיני", פאב-מסעדה במרכז ירושלים. המטען הוצא בידי דינה דגן, בעלת המקום, ובכך ניצלו חיי עשרות אורחים. ביאנקיני הוקם בשנת 1995 במרכז ירושלים צמוד לבית הכנסת האיטלקי ומכך גם השם ביאנקיני, על שם הרחוב בו היה שוכן. "ראיתי גם אני" מספרת דינה "כמו בעלי עסקים רבים בעיר, את אור הרחובות כבה לאיטו, ובחרתי להעתיק את העסק לצפון ים המלח. כאדם וכאזרחית אשר אוהבת את מדינת ישראל, אני מרגישה כי אסור לנו, לאזרחי המדינה הזאת, לתת לשום אירוע טרור לפגוע בשגרת ובשמחת חיינו". אמרה ועשתה. בשנת 2002 פתחה דינה את מסעדת ביאנקיני בחוף הצפוני של ים המלח ומאז היא אינה מפסיקה לבשל. המסעדה גדלה והלכה ונוסף לה גם אולם אירועים עם חוף ים פרטי. האורחים שבאו לאכול ביקשו גם להישאר ללון ודינה "בישלה" להם גם אתר קמפינג ולאחרונה "בישלה" אף מספר צימרים ללינה. האוכל של דינה הוא שמביא את האנשים למקום. סביב האוכל "בישלה" דינה פנטזיה שלמה. דינה נולדה למשפחה מרוקאית וגדלה על אוכל מרוקאי, עוד לפני שהפך להיותIN . עוד לפני שהטנג'ין, אותו כלי חרס מסורתי, הפך להיות פריט הכרחי במטבחים משוכללים, יוקרתיים, עכשוויים. זה המקום לספר כי דינה מימשה סביב האוכל המרוקאי חלום, פנטזיה, להביא חוויה מרוקאית שלמה אל המקום, הוויה מרוקאית שכאילו נלקחה מן הסרטים. המסעדה, הפאב, אולם האירועים וכל המבנים האחרים, בעיצוב מרוקאי טיפוסי. הריהוט כולו מרוקאי אוריגינל. רהיטי מתכת מרופדים במגוון אריגים מרהיבים, כריות בשלל צבעים, שטיחים, וילונות, נברשות וחפצי חן, כולם בסגנון מרוקאי שנעשה עתה כל כך אופנתי. השולחנות מחופים בפסיפס אבני קרמיקה בדוגמאות יפהפיות, כמו גם מבנה המלתחות והשירותים. לאחרונה חנכה דינה מאהל מרוקאי מחופה בדים מוזהבים עם שטיחים, ספות ומירבצים, שכאילו נלקחו מאגדות אלף לילה ולילה. כל האטרקציה זאת, היא רק תוספת לאוכל. תפריט מרוקאי עשיר שבשבילו מגיעים לכאן גם כדי לחגוג אירועים משפחתיים ואפילו חינות וחתונות. מבחר סלטים מרוקאים (גזר, סלק, חציל, גמבה, זיתים ואחרים) קוסקוס ירקות, קוסקוס פירות יבשים ואגוזים (טנזיה) וקוסקוס מפרום (תפו"א ממולא בשר טחון). דג מרוקאי (חריימה), דג מרוקאי עם גרגרי חומוס, תבשיל נקניקיות מרגז והעיקר – תבשילי טז'ין מרוקאי, אותו כלי עשוי חרס עם מכסה בצורת קונוס המשמר את אדי הבישול, שכל מה שמתבשל בו מקבל טעם מיוחד, משובח. טז'ין זיתים מרוקאי פיקנטי, עם בשר, טז'ין משפחתי עם מבחר ירקות בטאבון ומבחר תבשילים מרוקאיים אחרים. לקינוח, איך אפשר בלי המופלטה או טז'ין ביאנקיני – מבחר פירות יבשים מאודים עם אגוזים וקינמון, עוגות מרוקאיות כמו שבקיה וגם ריבה ביתית מרוקאית. זהו בישול ביתי ממטבחה של אמא. כך משמרת דינה את השורשים, את המקורות, למי שרוצה להיזכר בטעם מפעם, או למי שרוצה להכיר וללמוד. בשביל דינה זוהי תחיה מחודשת של חלום שנקטע באינתיפדה בירושלים.

 

 

נילי ארנועם

 

קישור למקור: http://www.packngo.co.il/?item=1239§ion=199

צימרים בים המלח, נופש בים המלח

הזמנת חדרים

חוות דעת
דירוג אורחים: 3.9
"בעיהבnיחmuhi"

קופונים

    עבור לתוכן העמוד